logga Svenska Brassförbundet

Tillbaka till Hjortsberga – första avsnittet

Har du varit på musikläger som barn? Då vet du precis vad det handlar om. På ett musikläger växer drivkraften, man utvecklar ett livslångt intresse och man får vänner för livet. På Hjortsbergalägret möts nybörjare och rutinerade musikanter. För en del är det första gången och föra andra är det rutin. För några är det debut hemifrån, medan andra tar hand om de som är vilsna. Här möts barn, ungdomar och ledare med ett gemensamt intresse. Att spela brassinstrument.

I den här dokumentärserien i sex delar får du följa med Lucas, Alma och ett 80-tal andra barn och ungdomar till Sveriges största musikläger för brassmusikanter. Du får också träffa Stefan som idag är 47 år och som var på Hjortsbergalägret som barn. Att minnena har satt djupa avtryck är det ingen tvekan om. Men vad gör man då på ett musikläger förutom att musicera? På Hjortsbergagården är det väl bara fantasin som sätter gränserna. Häng med så förstår du vad jag menar.

Första avsnittet:

Ankomstdag. Ledare pratar om lägrets betydelse. Incheckning. Provspel. Indelning i grupper. Stefan besöker Hjortsberga. Första repetitionen. Lucas och Alma pratar om lägret.

(Andra avsnittet har premiär fredag den 1 augusti)

Tillbaka till Hjortsberga – en dokumentärserie av Thor-Björn Bergman