logga Svenska Brassförbundet

Festivalen 2015

Svenska brassbandfestivalen är en helg full med musik och möten mellan brassmusiker från hela Sverige. Festivalen innehåller konserter, utställningar, seminarier och tävlingar. Under festivalen genomförs SM i Brassband där deltagande orkestrar kan tävla i divisionerna elit, 1, 2 samt minibrass (för deltagare tom 15 år). Dessutom inbjuder vi till en festivalklass öppen för alla band som vill delta utan att tävla. Det mesta av festivalens aktiviteter hålls i Arken, Värnamo.

Brassbandfestivalen är en viktig mötesplats för svenska brassmusiker och vi hälsar alla intresserade – orkestrar, publik och enskilda deltagare, välkomna att spela, lyssna och umgås.

Svenska Brassbandfestivalen 2015

2015 års brassbandfestival hålls i Värnamo den 13-14 november.


Startfält brassbandfestivalen

Här är årets startfält i Svenska Brassbandfestivalen. Klicka här. Listan är i bokstavsordning och alltså inte spelordning.


Reportage


Biljetterna till galakonserten är slut

Årets festival svämmar över. Och visst är det roligt att intresset är så stort. Men tyvärr innebär det också att alla biljetter till galakonserten är slutsålda. Men det finns mycket annat att se och lyssna på under festivaldagarna. Alla är välkomna till öppningskonserten, tävlingarna, Nocturne-konserten på fredagskvällen och brassgudstjänsten med Willebroek i Åsenhöga på söndagen.


Presentationsfolder Svenska Brassbandfestivalen 2015

Ladda ner presentationsfoldern här.


Anmälningar och biljetter till Svenska Brassbandfestivalen 2015

Nu har vi öppnat anmälningsförfarandet till Svenska Brassbandfestivalen 2015. Anmälningsblanketter och biljetter för deltagande band finns tillgängliga fram till 2015-09-30 kl 24.00

Anmälan-festival


Superstämmor och slagverk Minibrass

Superstämmor är tänkta som ett lättare alternativ för de musikanter som inte kommit så långt. Det är dock upp till varje dirigent att avgöra om man hellre vill använda befintliga stämmor och göra egna justeringar vid behov.

Slagverk minibrass:


Obligatoriska teststycken

Årets hedersgäst är professor Edward Gregson och vi kommer att använda hans musik i samtliga divisioner:

Elitdivisionen: Dances and Arias
Division 1 : Occasion
Division 2: Partita
Minibrassdivisionen: Delar av New Horizons for Beginners Brass Ensemble. Satserna: 9, 13,14 och 18.

Noter till alla teststycken går att beställas via ULID Import ulid@telia.com.

Edward-Gregson--size-photo-

Edward Gregson