logga Svenska Brassförbundet

Festivalen 2014

Svenska brassbandfestivalen är en helg full med musik och möten mellan brassmusiker från hela Sverige. Festivalen innehåller konserter, utställningar, seminarier och tävlingar. Under festivalen genomförs SM i Brassband där deltagande orkestrar kan tävla i divisionerna elit, 1, 2 samt minibrass (för deltagare tom 15 år). Dessutom inbjuder vi till en festivalklass öppen för alla band som vill delta utan att tävla. Det mesta av festivalens aktiviteter hålls i Arken, Värnamo.

Brassbandfestivalen är en viktig mötesplats för svenska brassmusiker och vi hälsar alla intresserade – orkestrar, publik och enskilda deltagare, välkomna att spela, lyssna och umgås.

Svenska Brassbandfestivalen 2014

2014 års brassbandfestival hålls i Värnamo den 7-8 november.

Reportage


Program 2014

Inbjudningsfolder och dokument

Biljetter för privatpersoner

Är du inte med i någon deltagande orkester men vill beställa biljetter?

Biljetter till galakonserten med The Cory Band, lördag den 8 november kl. 20.00, kan beställas efter den 5 oktober av Olof Forsberg via epost olof@swemix.com eller telefon 070-556 74 11. Pris 270,-. Tillgång på biljetter till galakonserten beror på hur många orkestrar som kommer att delta i festivalen.

Biljetter till öppningskonsert och tävlingar köps på plats.
Öppningsceremoni och tävlingar fredag: 100,-
Tävlingar lördag: 100,-

Seminarium med Philip Harper

Missa inte seminariet Band Basics med Philip Harper, dirigent för Cory Band, fredag 7 november kl 15.00 – 16.30 i Arken, Värnamo. Fritt inträde!

Philip Harper

Philip Harper delar med sig av sina erfarenheter av förutsättningar för att bygga ett bra band, från funktionella strukturer till musikalisk utveckling. Ta del av hans erfarenheter som är relevanta oavsett om det gäller minibrass, amatörorkestrar eller brass band på toppnivå.

Läs mer här!

Teststycken

Obligatoriska teststycken till årets Brassbandfestival blir:

  • Elit-divisionen: The Essence of Time – Peter Graham
  • Division 1: Dimensions – Peter Graham
  • Division 2: Alloway Tales – Peter Graham
  • Minibrassdiv.: The Hollyhedge March – Stuart Johnson

Årets teststycken kan beställas från ULID Music.