logga Svenska Brassförbundet

Årets teststycken till Brass-SM

Göta Brass Band

Det är med stor glädje som Svenska Brassbandförbundet nu kan presentera de obligatoriska teststyckena till SM 2024!

För elitdivisionen har SBBF beställt ett helt nyskrivet verk av prisbelönta Ingebjørg Vilhelmsen.

Mer musik av Vilhelmsen blir det även i de två andra divisionerna med bland annat ett verk till 1:a division ursprungligen skrivet för blåsorkester och nytranskriberat till brassband inför SM 2024.

  • Elit: Radioactive Discoveries av Ingebjørg Vilhelmsen (c:a 13,5 min.)
  • 1:a div: Headland Fantasy av Ingebjørg Vilhelmsen (c:a 10 min.)
  • 2:a div: Pegasus av Ingebjørg Vilhelmsen (c:a 5 min.)

Till minibrassdivisionen har SBBF valt att inte ha något obligatoriskt stycke i år, vi hoppas på många nya minibrassare och uppmuntrar alla band att starta upp och fortsätta arbeta för att få med våra framtida brassmusiker till höstens festival!

Teststyckena ges ut av Norsk Musikkforlag och kommer finnas tillgängliga för köp i början av maj på www.notebutikken.no.

Mer info om brass-SM hittar du på brass-sm.se »


Ingebjørg Vilhelmsen
Foto: Fotograf BT Stokke as

Ingebjørg Vilhelmsen (f. 1993) är kornettist och tonsättare med fokus på musik för orkester, blåsorkester och brassband. Hon har en masterutbildning i musikvetenskap från Universitetet i Oslo och en fördjupning i komposition vid Norges Musikhøgskole och Goldsmith’s College i London. Ingebjørg har skrivit beställningsverk till flera nationella och internationella bandtävlingar. Bland annat skriver hon just nu ett av de obligatoriska teststyckena till de europeiska brassbandmästerskapen i Stavanger 2025. 2022 vann hon Musikkforeleggerprisen i kategorin “årets genombrott inom klassisk/samtida musik” och är 2024 återigen nominerad i kategorin “årets verk”.

www.ingebjorgvilhelmsen.com