logga Svenska Brassförbundet

SYBB i Åsenhöga

SYBB – Swedish Youth Brass Band har haft sin första övningshelg. Platsen var Åsenhöga Missionskyrka och ledare var som vanligt Berit Palmquist. Man kunde snabbt konstatera att årets upplaga av SYBB hade många nya musikanter vilket är en garanti för att verksamheten kommer att kunna fortsätta in i framtiden. Mycket positivt.

Under helgen skötte SYBB:arna själva allt det praktiska när det gällde exempelvis matlagning, diskning och städning. Hemmamusikanterna med Daniel Björnell och Johannes Forsberg i spetsen hade inhandlat mat och la ribban för helgen med en uppskattad välkomstmiddag redan på torsdagskvällen.

På lördagskvällen var det “Brasshäng med SYBB”. Konsert! Mingel! Fika! Quiz! Många människor hade sökt sig till Åsenhöga för att lyssna på finstämd brassmusik, härliga ungdomar och ha kul. Ur konsertprogrammet kan nämnas delar av Peter Grahams “Windows of the World”, ett fint arrangemang av “Blott en dag” av Magnus Hylander och Caravan. Dessutom kunde publiken njuta av gospelsång till ackompanjemang av Gustav Thoursie.

Efter konserten var det fika med äkta hemlagad småländsk ostkaka. Olof Forsberg ledde en frågetävling där nya regler skapades allt eftersom och där fusk var tillåtet. Det blev en afton med god stämning och många glada skratt. När publiken gav sig av hemåt drog en rafflande innebandymatch igång i källaren. Några lite mer stillsamma SYBB:are valde istället att avsluta kvällen med sällskapsspel.

God stämning och fin gemenskap kännetecknade den första SYBB-helgen. I mars är det dags att samlas igen.

Här är 52 bilder som Olof Forsberg tog under helgen.