logga Svenska Brassförbundet

Brassbandfestivalen 2012 (F)

Här kan du se fyra reportage från Brassbandfestivalen 2012. Reportagen är producerade av Konsert 2032 i samarbete med Svenska Brassbandförbundet.


Del 4 – Spridda röster

I den fjärde och sista delen i serien från Svenska Brassbandfestivalen i Värnamo får du höra spridda röster om festivalen, om brassband och om fördelarna med att spela i orkester. I avsnittet medverkar Rolf Johansson, Ann-Sofie Andersson, Annie Ljungqvist och Leif Pettersson.


Del 3 – Framtidslöfte – brassbandlegend

I den tredje delen i serien får du träffa Ludvig – en talangfull 12-åring med en inte helt okänd morfar som faktiskt gjorde ”comeback” under brassbandhelgen i Värnamo. Ludvig vann minibrassarnas instrumentalistpris under festivalen och det i konkurrens med över 100 andra barn och ungdomar.


Del 2 – Ordföranden

I den andra delen i serien berättar ordföranden i Svenska Brassbandförbundet, Berit Palmquist, om festivalen och bemöter ryktet om att intresset för att spela i brassband är på väg utför. I reportaget får du också se några klipp från projektet ”Brassfest” där Kulturskolan i Halmstad vill sammankoppla kulturskolans brass/blåselever med en aktiv vuxenorkester, i det här fallet Halmstad Brass.


Del 1 – Jesper förklarar

I den första delen i serien berättar 11-årige Jesper om tävlingen och förklarar begreppet brassband och avslöjar varför det är så roligt att spela musik ihop med andra människor. I avsnittet får du också se och höra några minuter från Windcorp Brass Bands fritt valda tävlingsprogram.