logga Svenska Brassförbundet

Ny medlem

Vi hälsar Västerås Brassband välkommen som ny medlem i Svenska Brassbandförbundet och låter ordförande Magnus Eriksson berätta lite om bandet:

Västerås Brassband bildades den 14 januari 2017, det vill säga ett helt nytt band. Idén kom från Christer Åberg, mångårig brassbandsledare inom Frälsningsarmén. Christer flyttade tillbaka från England till Sverige och Västerås, för honom var det självklart att staden borde ha ett brassband.

Sagt och gjort och vi bildades under året. Musikerna kommer främst från Västmanland men även så långt borta som från Borlänge och vi hoppas engagera musiker från närområdet. Vi har den klassiska blandningen med idéella och några f d professionella musiker som alla deltar på det frivilligas grund.

I nuläget är vi ca 25 musiker och Christer som dirigent. Nu i starten repeterar vi en lördag per månad och planerar ett antal konsertframträdanden. Vi jobbar på att bli flera musiker och även att kunna inspirera ungdomarna i kommunen att börja spela brass. Bra samarbete med Västerås Kulturskola så vi skall säkert hitta goda samarbeten i framtiden. Just nu har vi två mycket duktiga medlemmar från Kulturskolan.

Västerås kommun är en stor kommun med 147 000 invånare, Sveriges 6:e största stad, vid Mälaren. Trots en lång historia, över 1000 år faktiskt, så har vi inte haft brassband utom i FA. Här har F1:ts Musikkår verkat och flera blåsorkestrar och symfoniorkestrar men inga profana brassband förrän nu.

Magnus Eriksson
Ordförande Västerås Brassband

VästeråsBrass530

(Västerås Brassband)